Голокост. Єврейська чи спільна трагедія?

Вчора в нашій бібліотеці прослухали лекцію "Голокост. Єврейська чи спільна трагедія?" до Міжнародого дня пам'яті жертв Голокосту від начальника експозицйно-виставкового та видавничого відділу Комунальний заклад "Музей спротиву Голодомору" Дніпровської міської ради Валентина Рибалки.
Лекція була присвячена питанню про Голокост як вагоме явище європейської історії XX ст. Історії цієї події на території України та місцю трагедії у міському просторі та минулому нашого міста. А ще політиці пам’яті про цю подію. А також химерним переплетінням єврейських та українських доль під час двох геноцидів, що відбувалися на території нашої країни, – Голодомору та Голокосту. 
Також лекція була насичена багатим ілюстративним матеріалом, а також документами, які підтверджують факти страшної трагедії Голокосту на території України, та, зокрема, Дніпропетровської області та міста Дніпро.
Дякуємо лектору за цікаву та змістовну розповідь, насичену фактами і спогадами очевидців! Дякуємо присутнім за запитання та доповнення!