Відкриття Громадської бібліотеки ім. Мірка Пилишенка

6 травня юнацтво Пласт. Дніпро. завітало до Бібліотеки української діаспори ім. Джона Маккейна, щоби усім разом приєднатися в режимі онлайн на урочисте відкриття Громадської бібліотеки ім. Мірка Пилишенка при Федеральній Кредитовій Спілці України (Рочестер, Нью-Йорк, США).

Володимир «Мірко» Пилишенко – американський професор українського походження. Був архітектором, графіком, архівістом, активним діячем української діаспори, а також - заснував нашу унікальну Бібліотеку української діаспори імені сенатора Джона Маккейна. Увесь її фонд - це приватна колекція книжок і періодики, яку Мірко збирав протягом усього свого життя.

На урочистому відкритті були присутні дружина та дочка фундатора, пані Ірма та Катерина, посол України в США, директор бібліотеки, а також пластун-сеньйор Мирон Баб'юк - автор пластових часописів.

Наші юнаки слухали виступи випускників української школи, які в цей день мали матуру (випускні іспити з української мови та літератури).

Ми поділилися своїми спогадами про відвідини другом Гарпуном нашого морського табору та про наші зустрічі в стінах бібліотеки, фундатором якої він був.

А хто ще не був у бібліотеці чи й навіть не знав про її існування в нашому місці - Бібліотека української діаспори імені Джона Маккейна запрошує