Мсьє Василь Хмелюк: слава від Вінниці до Парижу

Кого називали «кращим художником-колористом XX століття»? Хто він, митець, чию картину купили у Лондоні за 50 000 фунтів? Та як бідний, але дуже талановитий хлопець з Вінничини підкорив Париж, а згодом і весь світ? Всі, хто сьогодні був у нашій бібліотеці, точно знають про кого йде мова.

Василь Хмелюк (1903-1986) - український художник-постімпресіоніст і поет, що народився на Вінничині, а як художник прославився вже у Парижі.

Отож, сьогодні у нас пройшла віртуальна виставка «Мсьє Василь Хмелюк: слава від Вінниці до Парижу» з нагоди 120-ої річниці від дня народження художника! Під час якої, всі присутні дізнались багато цікавого про життєвий і творчий шлях митця: перші художні роботи вже в 9 років, служба в армії УНР, видання 3-ьох збірок поезії, визнання, як «кращого художника-колориста», неабияка кількість виставок за кордонам та в Україні, співпраця з однією з найпрестижніших галерей Дюан-Рюлея, тощо. І, звісно ж, мали нагоду доторкнутися до прекрасного та оцінити художні роботи Василя Хмелюка.

Теж стало цікаво? Тоді слідкуйте за анонсами заходів @Бібліотека української діаспори імені сенатора Джона Маккейна, щоб не пропустити наступну класну подію!

Приходьте! У нас дуууже цікаво