Вулиця Єрмолової в Шевченківському районі м. Дніпро перейменована на честь Василя Сліпака, талановитого співака, який зі зброєю в руках захищав Україну.

Василь Ярославович Сліпак (20.12.1974 - 29.06.2016) - український оперний співак, соліст Паризької національної опери, патріот України, волонтер, воїн-доброволець, Герой України.

Василь Сліпак народився у Львові. Все його життя було пов’язане зі співом. Мав унікальний голос, неймовірну харизму, яскраву зовнішність. З 1997 року був солістом Паризької національної опери, співав на сценах багатьох славетних театрів світу. Але серед насиченого творчого життя співака завжди було місце для України, де він виступав постійно. Під час Революції гідності, як волонтер, допомагав майданівцям, а з початком війни на Донбасі збирав допомогу для українських воїнів. У травні 2015 року вперше поїхав добровольцем в АТО. Талановитий співак з успішною кар’єрою в мистецькому світі, живучи у Парижі, виступаючи на світових сценах, узяв зброю в руки і пішов захищати Україну. Тричі приїжджав до зони військових дій, воював, був поранений. В свою третю поїздку на Донбас загинув у бою від кулі ворожого снайпера 29 червня 2016 року.

30 червня 2016 року – за особисту мужність, самовіддане служіння українському народові нагороджений орденом «За мужність» І ступеня (посмертно);

20 лютого 2017 року – присвоєно звання «Герой України» (посмертно), став першим Героєм України серед добровольців.

21 червня 2021 року - Національний банк України ввів у обіг пам’ятну монету «Василь Сліпак» номіналом 2 гривні. Ця монета входить у серію «Видатні особистості України»;

21 вересня 2022 року – вулицю Єрмолової в Дніпрі перейменували на честь Василя Сліпака.