Вулиця Каверіна в Чечелівському районі Дніпра перейменована на вулицю Професора Герасюти.

Микола Федорович Герасюта - фахівець ракетно-космічної галузі, український радянський вчений, член-кореспондент Академії наук УРСР, Герой Соціалістичної Праці, Лауреат Державної і Ленінської премій СРСР, професор.

Микола Федорович Герасюта (18.12.1919 – 10.04.1987) - видатний вчений в галузі прикладної механіки, динаміки, обчислювальної математики, конструктор ракетно-космічної техніки. 

Він був одним з творців конструкторського бюро «Південне» в Дніпропетровську, в якому працював начальником сектору, начальником відділу балістики, начальником комплексу балістики, динаміки і систем керування, заступником Головного / Генерального конструктора КБ «Південне» (1951-1987). Зробив великий особистий внесок в процес становлення КБ як потужного наукового та конструкторського підприємства.

М.Ф. Герасюта - один із засновників ракетної галузі Радянського Союзу, творець української науково-технічної школи теорії польоту ракет. Під його керівництвом і за безпосередньої участі створена перша бойова ракета далекої дії, перші бойова та орбітальна міжконтинентальні ракети. Він також є одним з основних авторів розробки чотирьох ракетних комплексів і космічних ракет-носіїв «Космос», «Інтеркосмос», «Циклон» і «Зеніт». 

М.Ф. Герасюта вів велику науково-педагогічну роботу в Дніпропетровському державному університеті: завідувач кафедри автоматики фізико-технічного факультету, одним із засновників якого він був, доцент, доктор технічних наук, професор.

21 червня 2023 року вулиця Каверіна в Чечелівському районі Дніпра перейменована на вулицю Професора Герасюти.