Вулиця Садова (нині вулиця Андрія Фабра) отримала таку назву тому, що була східною частиною саду, посадженого відставним осавулом Війська Запорозького Лазарем Глобою у другій половині ХVІІІ століття. Забудова вулиці почалася наприкінці XVIII століття і спочатку охоплювала тільки східну частину Казенного саду. Земельні ділянки забудовувалися повільно, одна з ділянок залишилися приватним комерційним садом, зараз на її місці знаходиться боковий вхід до Міського саду (нині парку Глоби). Наприкінці ХІХ століття на території саду почали будувати особняки та прибуткові будинки. 

Вулиця починається архітектурою XX століття, багатоквартирний «Будинок з вежею» зведено у 1956 році на місці двох знаменитих готелів Катеринослава - «Брістоль» та «Пальміра», збудованих наприкінці XIX століття. «Будинок з вежею» побудований у стилі сталінський ампір (архітектор Олег Петров). Архітектор зберіг образ будівлі, кутова частина вежі завершується шпилем. У результаті місто отримало унікальний пам'ятник архітектури з виразним силуетом.

Далі по вулиці знаходиться двоповерховий будинок під номером 7 - визначна пам'ятка архітектури кінця XIX століття. Він побудований у 1888–1889 роках за проєктом міського архітектора Фердинанда фон Гагена у неоруському стилі. Головна родзинка будівлі - майолікові вставки по всій площі фасаду. У будівлі розміщувалася типографія «Друкарня  С.П. Яковлєва», яка працюваладо до початку 2000-х років. Після реконструкції в 2007 році у приміщенні відкрито торговий комплекс. Будинок був якісно відреставрований і тепер є візитною карткою вулиці.

Будинок у неокласичному стилі під номером 13 збудовано за проєктом легендарного катеринославського архітектора Олександра Красносельського. Це був один із найдорожчих прибуткових будинків Катеринослава - будинок Запорожцева. Особняк Дітріха Тіссена, будинок під номером 16 - один із кращих зразків архітектурного стилю модерн.

Останній квартал вулиці в архітектурному плані мало цікавий, він забудовується новими будівлями. Раніше на протилежній стороні вулиці знаходилась одна з двох головних в'язниць міста - Арестанські роти. У 1925 році на цьому місці було засновано парк революції, потім - сквер Леніна, а з 2015 року це сквер Героїв АТО.

На трьох кварталах вулиці вмістилися будівлі різних епох та стилів: прибуткові будинки і особняки у стилі модерну та неокласицизму,багатоповерхівки сталінського ампіру.

В 1939 році вулиця була перейменована на честь загиблого військового льотчика Олексія Костянтиновича Сєрова. У листопаді 2015 року вулицю перейменовано на честь знаменитого губернатора Катеринославської губернії Андрія Яковича Фабра. Губернатор запам'ятався реконструкцією центра міста з розбивкою небачених раніше бульварів та заснуванням Громадського Музеуму (1849), від якого веде свою історію Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького.

Особняк Тіссена

У 1904 році катеринославський архітектор Дітріх Тіссен почав будувати власний будинок на розі сучасних вулиць Андрія Фабра і Старокозацької. Двоповерховий особняк на високому цоколі за масштабами нагадує палац. Архітектура будівлі незвичайна для Катеринослава, лаконічний фасад, обрамлення нижньої частини споруди неполірованим гранітом створюють враження, що будинок зведений на скелях.

Дітріх Тіссен дуже майстерно підібрав поєднання природних та штучних оздоблювальних матеріалів, кожен із яких вигравав від сусідства з іншими. Цоколь будівлі облицьований гранітом, стіни верхнього поверху облицьовані фактурною штукатуркою, цеглою та оздоблені орнаментом. Контрастне поєднання фактур на фасаді будівлі, різноманітність віконних отворів та їх поєднання з простінками нагадує північні скельні ландшафти та середньовічні споруди. 

Архітектор раціонально підходив до вирішення внутрішнього простору будинку, адже стиль модерн приділяв велику увагу комфорту. У будинку був великий хол зі сходами і верхньою галереєю, навколо якої розміщено відносно невеликі кімнати. Будівля була забезпечена центральним опаленням, холодильником, пральнею, коморами. Служби розташовувалися в цокольному поверсі і в господарському дворі з боку вулиці Садової (нині Андрія Фабра). Частину ділянки біля особняка з боку Козачої вулиці займав сад, а в нижній частині ділянки з самого початку планувалося розміщення прибуткового будинку.

Будівля пам’ятки вважається однією з унікальних для міста прикладів особняка в стилі англійського модерну, з властивою йому лаконічністю. Старовинний особняк (будинок Дітріха Тіссена) - пам'ятка архітектури місцевого значення №112-Дп.

В 1913 році у будівлі була розміщена клініка доктора О. Г. Гербільського, у 1942 році ляльковий театр, у другій половині 1940-х років – Кіровський районний відділ комунального господарства, з середини 1950-хроків - дитячий садок, а з середини 1980-х і до нині розташовано школу для дітей із вадами слуху.

Цікаві факти

Вулиця Андрія Фабра знаходиться у центральній частині Дніпра, в історичній місцевості – колишня слобода Половиця.
По вулиці проходить межа між Шевченківським та Центральним райони міста. 
Довжина вулиці – 575 метрів.
Вулиця має всього три квартали.
Близько 150 років вулиця незмінно мала назву Садова.
На вулиці відсутній будинок під номером №6, там розташовано боковий вхід до Міського саду (нині парку Глоби).
На вулиці розміщені будівлі різних архітектурних стилів: еклектики, модерну, сталінського ампіру.
Існує легенда, що до будинку на вулиці Андрія Фабра, 13 через тунель можна було потрапити прямо до таємної кімнати у будівлі на проспекті Дмитра Яворницького, 81. 
«Друкарня С.П. Яковлєва» - одна з перших будівель на вулиці Садовій (нині вулиця Андрія Фабра) - будинок №7 («Друкарня С.П. Яковлєва»), збудована у 1888 році.