Олександр Леонтійович Красносельський (1877-1944) - видатний архітектор,  поет, музикант, колекціонер, який зробив значний внесок у формування архітектурного вигляду Катеринослава - Дніпропетровська. 

Олександр Леонтійович Красносельський народився 7 липня 1877 року в м. Москві в родині лікаря. Сім'я часто змінювала місце проживання.  Реальне училище Олександр Красносельський закінчив у місті Юр'єві (нині м. Тарту в Естонії). В 1906 році він закінчив Ризький політехнічний інститут, отримавши звання інженера-архітектора. У 1906-1907 роках пройшов стажування - відвідав Румунію, Угорщину, Австрію, Грецію, Англію, Францію, Італію, Єгипет, Туреччину, Індію. Перші його проєкти виконані у м. Бельці (нині Молдавія), де він шість років працював міським архітектором (1908-1912 рр.). Він збудував  церкву та близько ста громадських та промислових споруд. Будував також в Одесі, Ялті, Алупці. 

До Катеринослава 34-річний Олександр Красносельський приїхав у листопаді 1911 року. З 1912 року він постійно працював у Катеринославі-Дніпропетровську, спочатку на посаді інженера з благоустрою міста, потім архітектором в управлінні Держконтролю, Катеринославським міським інженером з улаштування мостових (1913-1918 рр.), виконував обов'язки 2-го міського архітектора Катеринослава (1915-1918 рр.), губернським та окружним архітектором (1922-1929 рр.), з 1930 року керував «Дніпропроєктом».

О. Л. Красносельський зробив значний внесок у формування архітектурного вигляду Катеринослава - Дніпропетровська. Більшість його споруд  визначають обличчя нашого міста. Всього за життя Олександр Красносельський створив понад 200 проєктів, більше 30 з них - в Дніпропетровську. Він автор таких споруд як готель «Асторія», Палац праці (Палац Ілліча), Центральний універмаг, магазин «Дитячий світ та багато інших. Всі будови, які уціліли, занесені до державного реєстру охорони пам'яток архітектури. Він також спроєктував багато житлових будинків на вулицях міста  (вул. Сєрова (нині Андрія Фабра), Короленка та інші).

Олександр Леонтійович був не тільки талановитим зодчим, він володів іноземними мовами, захоплювався музикою, живописом, театральним мистецтвом, історією, літературою. Він грав на фортепіано, навіть написав декілька музичних творів для духового оркестру. Олександр Красносельський непогано співав та гарно малював маслом і аквареллю. Були видані його збірки віршів: «Вогні надвечір», сонети «Семирифмовий спектр» та інші. У 1918-му році був редактором літературно-мистецького катеринославського журналу «Аргонавти». Він зібрав багату колекцію антикваріату, в якій були книги, картини, порцелянові вироби. По заповіту Олександра Леонтійовича Красносельського його бібліотека була передана в Академію архітектури, колекція порцелянових виробів передана в історичний музей (нині Дніпропетровський національний історичний музей імені Д. І. Яворницького).

Помер Олександр Леонтійович 19 березня 1944 році в Дніпропетровську.