Вулиця Давидова в в Чечелівському районі Дніпра перейменована на вулицю Карла Роде, провулок Давидова перейменовано на провулок Родевський, тупик Давидова  перейменовано на тупик Родевський на честь Карла Івановича Роде, першого лікаря Катеринослава - Дніпра.

Карл Іванович Роде (1746-1821) - організатор медичної справи на Катеринославщині, перший професійний губернський лікар, перший фармацевт та епідеміолог Катеринослава. 

Карл-Август Йоганович (Іванович) Роде - німець за походженням. Отримав медичну освіту в одному з німецьких університетів. У вересні 1788 року прибув до Катеринослава, був призначений інспектором Лікарської управи м. Катеринослава, став першим губернським лікарем. Лікував всіх, гроші брав лише з багатих городян, щоб забезпечити безкоштовними ліками незаможних пацієнтів. 

Карла Роде можна назвати засновником санітарної служби в місті. Він входив до комітету з щеплення проти віспи, сам проводив щеплення, завдяки йому життя багатьох людей було врятовано.

Мав три земельні ділянки, які використовував для аптеки, лазаретів та богоугодних закладів. З лазаретів Роде почалася Обласна клінічна лікарня імені І. І. Мечникова.
Він був гарним фармацевтом, сам виготовляв ліки, лікувальні «порошки Роде» мали широке застосування на початку ХІХ століття, але їх рецепт не зберігся.

Помер Карл Роде 11 березня 1821 року, на надгробній плиті було написано: «…Вічна пам’ять чоловікові доброму, лікарю майстерному, безкорисливому другу Людства».

21 вересня 2022 року в Чечелівському районі Дніпра на честь Карла Роде перейменовано:

-    вулицю Давидова  перейменовано на вулицю Карла Роде;

-    провулок Давидова перейменовано на провулок Родевський;

-    тупик Давидова  перейменовано на тупик Родевський.