Інокентій Андрійович Бутаков (1857 - 1917 рр.) - гласний міської Думи, громадський діяч, лікар

Інокентій Андрійович Бутаков народився 22 серпня 1857 року у місті Іркутськ. Походив із обер-офіцерських дітей. Його батько - Андрій Григорович мав чин дійсного статського радника та обіймав посаду голови Катеринбурзького окружного суду. Освіту одержав в Саратовській та Єкатеринбурзькій гімназіях, у Санкт-Петербурзькій медико-хірургічній академії. З 1881 року працював лікарем у 24-му пішому Сибірському полку, а потім у Клінічному військовому шпиталі Санкт-Петербурга.

У 1891 році Інокентій Андрійович Бутаков разом із родиною - сином В'ячеславом, дочкою Варварою і жінкою Агнією Федорівною, переїздить до Катеринослава. В Катеринославі він працював лікарем. Наприкінці 1890-х років обіймає посаду старшого (головного) лікаря губернської земської лікарні (нині Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова). З 1901 року Інокентій Андрійович Бутаков став президентом Катеринославського медичного товариства і обіймав цю посаду багато років. У 1903 році - член правління Катеринославського наукового товариства, комісії з організації народних читань та Катеринославського музичного товариства. 

З 1904 року Інокентій Андрійович старший санітарно-епідемічний лікар губернського земства, завідувач санітарного відділу губернської земської Управи. Під час російсько-японської війни працював старшим лікарем санітарного загону Катеринославського відділення товариства Червоного Хреста у селі Урульга Забайкальської області. Про активну і досить плідну діяльність лазарету свідчать листи і телеграми за підписом І. А. Бутаков, надруковані у «Вісниках земства».

У 1909-1917 рр. Бутаков - гласний Катеринославської міської Думи. Він першим подав пропозицію до думи про організацію безкоштовної медичної допомоги вдома для найбідніших мешканців міста. Інокентій Андрійович був головою правління товариства імені народного лікаря І. В. Лешка-Попеля.

Інокентій Андрійович Бутаков помер у 1917 році в Катеринославі.