Вулиця Яшина в місті Дніпро перейменована на честь видатного дніпропетровського архітектора Володимира Самодриги.

Володимир Васильович Самодрига народився 20 січня 1899 року в Катеринославі.  З 1912 по 1917 рік навчався в Катеринославському вищому училищі. Трудову діяльність почав у 1916 році  креслярем у міській управі. З 1922 по 1929 рік працював техніком-конструктором у міському комунгоспі і одночасно навчався за фахом інженера з цивільного будівництва та архітектури в Дніпропетровському інженерно-будівельному інституті (нині Придніпровська державна академія будівництва та архітектури). У другій половині 1930-х років Володимир Васильович Самодрига закінчив Московський інститут аспірантури при Всесоюзній академії архітектури. 

До 1941 року Володимир Самодрига працював на посадах - архітектора, начальника відділу і керівника архітектурної майстерні. У роки Другої світової війни з 1941 року перебував в армії, а після закінчення війни та демобілізації до 1954 року працював в Облцивільпроєкт, Дніпрошахтпроєкт, Теплоелектропроєкт і проєктне бюро Облжитуправління, а також по сумісництву викладав курс архітектури в вузах і технікумах міста. З 1954 року і до виходу на пенсію він працював викладачем в енергобудівному та монтажному технікумах. 

Працюючи архітектором, Володимир Самодрига виконав багато проєктів житлових і громадських будівель. Відзначився на ниві проєктування багатоповерхових житлових споруд одразу в двох архітектурних стилях - конструктивізму та неокласицизму. Перший значний спроєктований ним об’єкт - «Будинок товариства політкаторжан» (площа Шевченка, 6) зведений у 1930 року. Одним з найвідоміших і найбільших проєктів архітектора стала будівля обласного управління НКВС (Народного комісаріату внутрішніх справ (1935 р.)). Нині в будівлі розташовуються обласні управління СБУ та МВС України. Володимир Самодрига зі своїми учнями  виконав проєкт Будинку радгоспів (1935 р.), де повинні були розміщуватися обласні адміністративні установи в галузі сільського господарства (вул. Старокозацька, 52). 

У 1936-1939 рр. Володимир Самодрига в співавторстві зі своїм учителем Олександром Красносельським виконав реконструкцію корпусу Дніпропетровського державного університету (нині 2-ий корпус ДНУ по проспекту Дмитра Яворницького, 36). Старовинна будівля реального училища (1890-1891 рр.) була надбудована двома поверхами, а фасади змінені у стилі неокласики. Зведена у 1940 році школа № 23 добре вписалась до ансамблю будівель неокласичного стилю - двома корпусами історичного музею. Останньою значною роботою архітектора стала реконструкція на початку               1950-х років «Будинку спеціалістів», що розташовувалася на розі сучасних проспекта Дмитра Яворницького та Соборної площі.

Володимир Самодрига відомий як краєзнавець. Він багато років очолював архітектурну секцію товариства охорони пам'яток. У 1976 році разом з краєзнавцем А. Стародубовим і архітектором С. Івановим написав книгу «Пам’ять історії» з архітектури Дніпропетровська, яка була опублікована  в 2001 році.

Володимир Васильович Самодрига помер 18 травня 1981 року в місті Дніпропетровську.

22 листопада 2023 року вулиця Яшина в Новокадацькому районі міста Дніпра перейменована на честь Володимира Самодриги.